Kitter

Kit verwijderen?

Het verwijderen van kit is een secuur en tijdrovend klusje. Onze vakmannen nemen het verwijderen van kit je graag uit handen. Ze gaan aan de slag met speciaal daarvoor bestemd gereedschap en garanderen dat er geen oude kitresten achterblijven.

Als er kitresten achterblijven, zou dat de hechting met de nieuwe kit in de weg staan en zelfs lekkages kunnen veroorzaken. Door het verwijderen van beschadigde of beschimmelde kitranden uit te besteden aan onze specialisten, weet je zeker dat het goed en veilig gebeurt.

kitspuit

Wanneer moet kit verwijderd worden?

Soms is het overduidelijk dat kitwerk aan vervanging toe is; zichtbare schimmelvlekken, zwarte verkleuringen en scheuren of barsten in de kitranden zijn een teken dat er opnieuw gekit moet worden, om onhygiënische situaties of lekkages te voorkomen. Het verschilt per ruimte wanneer er kit vervangen moet worden.

In vochtige ruimtes, zoals de badkamer, is de kit eerder aan vervanging toe. Weet je niet zeker of het kitwerk in jouw woning of bedrijfspand aan vervanging toe is? Laat dan een van onze specialisten langskomen om de situatie te beoordelen en advies te geven.

Laat het aan onze vakmannen over

We raden onze klanten af om zelf oud kitwerk te verwijderen, omdat dit niet altijd zonder gevaar is. Zelf met een stanleymes snijden of met chemicaliën te werk gaan kan gevaarlijke situaties teweegbrengen. Daarnaast kan het gebeuren dat een kitrand niet volledig loslaat en er restanten achterblijven, waardoor de nieuwe kit niet goed kan hechten.

Onze kitters gebruiken voor het verwijderen van oud kitwerk speciaal daarvoor bedoeld gereedschap, zodat ze het oude kitwerk op veilige wijze volledig kunnen verwijderen. Hierna kitten ze de ruimte opnieuw, waardoor je badkamer, keuken, gevel of ramen er weer fris en als nieuw uitzien, hygiënisch schoon zijn en lekkages worden voorkomen.

Hoe wordt kit verwijderd?

Voordat we aan de slag gaan met het opnieuw kitten van een ruimte, verwijderen we de oude kit. Onze vakmannen gaan hierbij secuur en veilig te werk, met passend materiaal dat afgestemd is op het soort kit. In de meeste gevallen werken ze met een speciale kitverwijderaar; een scherp mesje dat lijkt op een stanleymes of scalpel.

Door de kitlijn precies uit te snijden aan de voor- en achterzijde, kan de kitrand vervolgens in één rechte lijn uit de voeg getrokken worden, waarbij er geen oude kitresten achter blijven.

Onze professionals kunnen uit elk soort ruimte elk soort kit verwijderen, zonder de ondergrond te beschadigen. Zelfs het verwijderen van verouderde stopverf is geen enkel probleem.

  • mevr review
    ''Tijdens de bouw van ons nieuwe huis deden we veel zelf, maar het kitwerk lieten we graag aan iemand anders over. Dit hebben we al eens eerder gedaan maar zag er niet...''

    Mevr. Westermann, IJsselmuiden

Offerte opvragen

Het verwijderen van oude kit hoort standaard bij het vervangen van kitwerk. Benieuwd naar onze scherpe prijzen voor het verwijderen en vervangen van het huidige kitwerk in je woning of bedrijfspand?

Neem dan contact met ons op en ontvang vrijblijvend en kosteloos een offerte. Twijfel je of het kitwerk vervangen moet worden? Ook dan staan onze specialisten voor je klaar. Ze zien algauw of er opnieuw gekit moet worden en geven je graag een eerlijk advies.