Kitter

Kitter nodig in Etten-Leur?

Professionele kitters

Is het kitwerk in je woning of bedrijf in Etten-Leur aan vervanging toe? En ben je op zoek naar een professionele kitter om deze klus je uit handen te nemen?

Of het nu gaat om binnenshuis of buitenshuis kitten; voor elke klus hebben wij een gespecialiseerde kitter in de regio Etten-Leur. Voor prachtig kitwerk door een vakkundig kitter.

kitspuit

Soorten kit

De soorten kit zijn in vier categorieën te verdelen. Dit is op basis van de mate van elasticiteit na het uitharden. In volgorde van minst naar meest elastisch onderscheiden we de volgende kitsoorten:

 • Hardende kit
  Stopverf en welpasta zijn de bekendste voorbeelden van hardende kit. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze kit zeer hard na het uitharden. Deze kitsoort kan nauwelijks bewegingen opvangen en is daarom ideaal voor het vullen van metalen, betonnen en houten sponningen en het afkitten van kleine ramen. Na enkele weken is deze kitsoort volledig uitgehard en kan het overschilderd worden. Met name de beglazing van oudere woningen in Etten-Leur zijn gekit met stopverf. Stopverf is eigenlijk de voorloper van alle hedendaagse kitsoorten.
 • Plastische kit
  Plastische kit, zoals bitumenkit en butylkit, zijn niet elastisch na uitharden. Ze zijn zeer geschikt voor ruimtes tussen niet bewegende delen, zoals tegels. Ook gebruiken we plastische kit voor het afkitten van goten, balkons en dakluiken. Deze kitsoort hecht goed op cement en steen.
 • Plasto-elastische kit
  Als materialen kleine bewegingen, rek en krimp, moeten kunnen opvangen, is een plasto-elastische kit de juiste keuze, zoals acrylaat- en butyleenkit. Denk aan het afkitten van beglazing en houten delen, zoals een houten vloer en plinten. Plasto-elastische kit is na aanbrengen vrijwel direct overschilderbaar.
 • Elastische kit
  Deze kitsoort is na uitharding volledig elastisch en ideaal voor plaatsen die veel bewegingen, krimp en rek moeten opvangen. Ook voor vochtige ruimtes gebruiken we elastische kit. Sanitairkit – speciaal voor de badkamer – en siliconenkit zijn de meest gebruikte elastische kitten.
kitspuit

Kitwerk vervangen in Etten-Leur

Heb je loshangende kitranden in de keuken?
Is het kitwerk in de badkamer beschimmeld?
Ben je bezig met een renovatieproject in Etten-Leur?

Een vakkundige kitter helpt je niet alleen met het aanbrengen van nieuwe kit, maar verwijdert ook het oude kitwerk. We adviseren onze klanten om het verwijderen van de huidige kitranden over te laten aan de kitter. Ga niet zelf met chemicaliën of een stanleymes aan de slag om oude kit te verwijderen; dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Ook is het van belang dat oude kit heel precies weggehaald wordt; achtergebleven kitresten zorgen ervoor dat de nieuwe kit niet goed kan hechten. De kitter beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om oude kit veilig, secuur en volledig weg te halen.

Kitsoort kiezen

Zelf de keuze maken voor een kitsoort kan erg lastig zijn. Er zijn immers vele soorten kit verkrijgbaar. Laat je het kitten over aan een vakkundige kitter uit (de omgeving van) Etten-Leur, dan hoef je je geen zorgen te maken over deze keuze.

De kitter kent alle soorten kit en weet precies welke kit voor welke ruimte geschikt is. Onze kitters werken alleen met de beste kwaliteit kitsoorten, zodat je nieuwe kitwerk jaren meegaat, met minimaal onderhoud.

 • mevr review
  ''Nadat onze badkamer was gerenoveerd moesten de kitranden nog worden gedaan. Een simpel klusje denk je, maar dit valt erg tegen als je twee linkerhanden hebt. Daar...''

  Mevr. Rademaker, Waddinxveen

 • review-meneer
  ''Wij zijn erg blij met het resultaat dat Kittersbedrijf voor ons heeft geregeld. We hebben aanzienlijk kunnen besparen op een (grote) kittersklus. Komen hier zeker nog een ke...''

  Dhr. Doesburg, Gemert

 • klant
  ''Na lang twijfelen, kozen we uiteindelijk voor een zwembad in onze tuin. Altijd al een droom geweest van onze kinderen. Binnen een week stond er een kitbedrijf uit onze re...''

  Mevr. Hehl, Bergeijk

Wanneer kit vervangen?

Twijfel je of het kitwerk in je woning of bedrijfspand in Etten-Leur aan vervanging toe is? Laat dan een professionele kitter die werkzaam is in de regio Etten-Leur langskomen voor een check-up van het huidige kitwerk en een eerlijk advies. Indien nodig kunnen aangedane kitranden direct vervangen worden. Zo voorkom je onhygiënische situaties of lekkages – met alle vervelende gevolgen van dien.

Nieuwbouwwoningen in Etten-Leur

Laat je een nieuwbouwwoning bouwen in Etten-Leur? Een specialistische kitter voor nieuwbouwprojecten is geen overbodige luxe. In een nieuwe woning zijn vele ruimtes die afgekit moeten worden. Gebeurt dit meteen secuur en goed, dan gaat je kitwerk jarenlang mee en worden lekkages voorkomen.

Een kitter uit de regio Etten-Leur neemt samen met jou alle klussen door waar afgekit moet worden. Van balkon, dakgoot, beglazing en kozijnen tot sanitair, badkamer en keuken. De kitter beschikt over alle juiste materialen, gereedschappen en kitsoorten om elke ruimte netjes en goed af te kitten. Voor een geslaagd nieuwbouwproject in Etten-Leur!

Badkamer en sanitair

In badkamers en sanitaire ruimtes moet kitwerk regelmatig vervangen worden. Vocht en warmte zijn immers een ideale broedplaats voor bacteriën en schimmels. Met schoonmaken en luchten kom je al een heel eind. Desalniettemin zie je na een paar jaar vaak al verkleuringen optreden.

Wij regelen voor jou een gespecialiseerde kitter voor badkamer en sanitair, werkzaam in de regio Etten-Leur. De kitter verwijdert op veilige wijze alle oude kitranden en maakt bij het opnieuw kitten gebruik van speciale sanitairkit. Deze soort kit is zeer elastisch en heeft bovendien een schimmelwerende functie. Nadat je de kitranden in je badkamer hebt laten vervangen, oogt je badkamer als nieuw, is deze weer hygiënisch schoon en voorkom je lekkages.

Kitter nodig in Etten-Leur?

Kit; kleine randjes die een groot verschil maken!

Goed kitwerk is een specialistische klus, die je het best laat uitvoeren door een professionele kitter. In de regio Etten-Leur hebben wij voor elk soort klus een geschikte kitter. Van badkamer tot dakgoot; van keuken tot dakkapel. Iedere ruimte, zowel binnens- als buitenshuis, wordt door de kitter, werkzaam in de regio Etten-Leur, vakkundig en secuur afgekit.

Benieuwd naar onze scherpe tarieven? Neem dan eens geheel vrijblijvend contact met ons op. Een offerte laten opstellen is bovendien kosteloos! Liever eerst inspectie van je huidige kitwerk? Dan laten we een adviseur in Etten-Leur langskomen voor een eerlijk en gedegen advies. Uiteraard kun je voor alle nieuwbouwprojecten in Etten-Leur ook vrijblijvend contact met ons opnemen.

kitspuit

Kitter in Etten-Leur

Zoek je een kitter in Etten-Leur voor het verwijderen en vervangen van je kitwerk? Heb je een kitter nodig voor je nieuwbouwwoning in Etten-Leur? Of twijfel je of je huidige kitwerk vervangen moet worden en wil je graag advies van een kitter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het opvragen van advies, tips en offertes is bij ons kosteloos.