Kitter

Kitter nodig in Duiven?

Wij leveren vakwerk!

Is het huidige kitwerk in je badkamer aan vervanging toe?
Laat je een nieuwe badkamer plaatsen en zoek je een kitter?
Of heb je een woning gekocht in Duiven, waarvan de nieuwe ramen afgekit moeten worden?

Wij hebben in Duiven en directe omgeving een uitgebreid netwerk van professionele kitters. Een vakkundige kitter voert de klus goed en professioneel voor je uit; van het vervangen van beschimmelde kitranden in de keuken tot het afkitten van de gevel. Neem voor een kitter in Duiven direct contact met ons op.

kitspuit

Overschilderen en elasticiteit

Grofweg zijn de kitsoorten in vier categorieën in de te delen, afhankelijk van de toepassingsmogelijkheden, mate van elasticiteit na uitharden en de mogelijkheid om het kitwerk te kunnen overschilderen:

 • Hardende kit
  Hardende kit, zoals stopverf en welpasta, wordt na droging zeer hard en kan nauwelijks beweging opvangen. Voor kleine ramen of voor het vullen van houten, betonnen en metalen sponningen is hardende kit zeer geschikt. Na enkele weken, als het volledig is uitgehard, kan je het zonder problemen overschilderden.
 • Plastische kit
  Ruimtes tussen twee niet-bewegende delen, zoals tegels, steen of cement, worden perfect afgekit met plastische kit. Deze kitsoort wordt niet elastisch na uitharden.
 • Plasto-elastische kit
  Voor het opvangen van kleine bewegingen, zoals bij beglazing of naden en voegen tussen houten delen, zoals de vloer en plinten, is een plasto-elastische kit uiterst geschikt. Acrylaat- en butyleenkit zijn de meest gebruikte plasto-elastische kitsoorten, die bovendien direct na aanbrengen te overschilderen zijn.
 • Elastische kit
  Voor plaatsen in Duiven waar veel bewegingen opgevangen moeten worden, gebruikt de kitter een elastische kit. Ook na het uitharden blijft deze – niet overschilderbare – kit, zoals siliconenkit en sanitairkit, uiterst elastisch. Ideaal dus voor plaatsen waar veel krimp en rek plaatsvindt en vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

kitspuit

Soorten kit

Er zijn vele soorten kit verkrijgbaar. Dat maakt het kiezen van de juiste soort niet makkelijk. Want hoe weet je nou welke kitsoort je nodig hebt voor jouw klus? Met een professionele kitter uit ons netwerk in Duiven hoef je je daar geen zorgen om te maken. Hij weet precies welk soort kit nodig is voor jouw klus.

Bovendien werken onze kitters uit Duiven alleen met de beste en meest hoogwaardige kitsoorten, zodat je er zeker van kunt zijn dat je nieuwe kitwerk jaren meegaat.

Renovatie- en nieuwbouwprojecten in Duiven

Ben je voornemens je huis te renoveren en zoek je een professionele kitter in Duiven? Of laat je een nieuw huis bouwen in Duiven? Dan hebben we goed nieuws voor je.

In Duiven en directe omgeving hebben we meerdere specialistische kitters voor renovatie- en nieuwbouwprojecten; van nieuwe beglazing tot het vervangen van de keuken en de badkamer of het opknappen van gevel, balkon of dakgoot. Voor elke klus waarbij gekit moet worden, hebben wij de perfecte kitter voor je.

 • mevr review
  ''Een kitter via deze website heeft de finishing touch gegeven aan onze keuken. Paar offertes opgevraagd en een specialist uit mijn woonplaats stond al gauw voor de deur...''

  Mevr. Elsenaar, Deventer

 • review-meneer
  ''In de keuken hadden we wat lekkage. De randen rondom het kozijn waren toe aan nieuwe kit. Maar we zijn allebei niet mobiel genoeg om te klussen. Een vakman van Kitt...''

  Dhr. Hanegraaff, Epe

Badkamer

De ruimte waar het kitwerk het vaakst vervangen moet worden, is de badkamer. Dat is ook niet vreemd, want warmte en vocht is de ideale plek voor schimmels. Ook al maak je geregeld je badkamer grondig schoon en lucht je na het douchen; na een aantal jaar verschijnen de eerste verkleuringen en zwarte vlekken op de kitranden. Onhygiënisch en vies en helaas niet op te lossen met extra poetsen. De kitters in Duiven zijn echte specialisten als het om het kitten van de badkamer gaat.

Het vervangen van de aangedane kitranden wordt snel en vakkundig uitgevoerd. Bovendien werkt de kitter met hoogwaardige sanitairkit. Deze kitsoort is speciaal bedoeld voor badkamers en sanitair, is uiterst elastisch, heeft een schimmelwerkende functie, is nagenoeg onderhoudsvrij en gaat jarenlang mee. Dankzij onze kitter is je badkamer weer fris en hygiënisch schoon.

Vervangen van kit

Als het kitwerk in je woning of bedrijf in Duiven aan vervanging toe is merk je dat algauw aan loshangende, beschadigde, verkleurde of beschimmelde kitranden. Onhygiënische situaties en de kans op lekkages – met alle vervelende gevolgen van dien – liggen dan op de loer.

Laat je verouderde kitwerk daarom tijdig vervangen door een professionele kitter, zodat de ruimte niet alleen als nieuw oogt, maar tevens vervelende situaties worden voorkomen.

Kitter in Duiven

Zoek je een kitter in Duiven voor het verwijderen en vervangen van je kitwerk? Heb je een kitter nodig voor je nieuwbouwwoning in Duiven? Of twijfel je of je huidige kitwerk vervangen moet worden en wil je graag advies van een kitter? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Het opvragen van advies, tips en offertes is bij ons kosteloos.

Kit verwijderen

Als de kitter het verouderde kitwerk komt vervangen, verwijdert hij eerst de oude kitranden. Het verwijderen van kit klinkt wellicht als een eenvoudig klusje dat je makkelijk zelf kunt doen, toch raden we onze klanten af dit te doen.

Zelf met een stanleymes of chemicaliën in de weer gaan kan gevaarlijke situaties opleveren. Daarnaast is het goed mogelijk dat de oude kit niet geheel verwijderd wordt en er restanten achterblijven. Door restjes kit kan de nieuwe kit dan niet goed hechten.

Laat het verwijderen van de oude kit daarom over aan de ervaren kitter uit Duiven, die hiervoor speciaal gereedschap heeft en weet hoe kit veilig en vakkundig verwijderd wordt. Bovendien hoort het verwijderen van de oude kit bij het vervangen van je kitwerk.