Kitter

Badkamer kitten

Laat het kitwerk van je wastafel los?
Is er schimmel in de kitrand van je douche getrokken?
Of heb je een nieuwe badkuip die gekit moet worden?

Wij vervangen het huidige kitwerk in je badkamer in een handomdraai en op professionele wijze. Je badkamer is als nieuw, hygiënisch schoon en lekkages worden voorkomen. Ook het kitten van je nieuwe badkamer nemen we je graag uit handen.

kitspuit

Voorbereiding badkamer kitten

Alvorens we beginnen met kitten, bereiden we ons goed voor. We leggen de juiste materialen klaar en maken de ondergrond schoon, droog en vetvrij, zodat de kit later optimaal hecht.

Oud kitwerk verwijderen

Indien het om vervanging van het huidige kitwerk gaat, verwijderen we de oude kitranden met behulp van daarvoor geschikte materialen en gereedschappen. We raden onze klanten af om zelf de oude kitranden te verwijderen.

Het kan gebeuren dat een kitrand niet volledig loslaat en er restanten achterblijven, waardoor de nieuwe kit niet goed kan hechten. Onze kitters gebruiken voor het verwijderen van oud kitwerk speciaal daarvoor bedoeld gereedschap, zodat het oude kitwerk volledig en op veilige wijze verwijderd wordt.

Het kitten van de badkamer

Als de oude kitranden verwijderd zijn en de ondergrond schoon, droog en vetvrij is, begint het daadwerkelijke kitten. Alle randen van de badkamer worden netjes en secuur gekit; van de badkuip tot het doucheputje, van de afvoer tot de douchedeur. Onze vakmannen werken met hoogwaardige kitsoorten die speciaal bedoeld zijn voor het kitten van vochtige ruimtes.

Welke soorten zijn geschikt voor de badkamer?

Niet elke elastische kitsoort is geschikt voor het kitten van de badkamer. Sommige elastische kit, zoals siliconenkit, is perfect voor het kitten van droge(re) ruimtes vanwege de beperktere elasticiteit.

Voor het kitten van de badkamer maken wij gebruik van speciale sanitairkit. Deze kit is uiterst elastisch, heeft een schimmelwerende functie en is nagenoeg onderhoudsvrij. Sanitairkit is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs, zwart en doorzichtig.

  • mevr review
    ''In de keuken hadden we wat lekkage. De randen rondom het kozijn waren toe aan nieuwe kit. Maar we zijn allebei niet mobiel genoeg om te klussen. Een vakman van Kitt...''

    Mevr. Lage, Voorschoten

  • review-meneer
    ''Wij zijn erg blij met het resultaat dat Kittersbedrijf voor ons heeft geregeld. We hebben aanzienlijk kunnen besparen op een (grote) kittersklus. Komen hier zeker nog een ke...''

    Dhr. Kallen, Gouda

Kit vervangen?

Twijfel je of het kitwerk in jouw badkamer toe is aan vervanging? Wij komen graag langs om de situatie te beoordelen en geven je een eerlijk advies. Soms is het nodig om de badkamer volledig opnieuw te kitten, maar het kan ook voldoende zijn om alleen de aangedane kitranden te verwijderen en te vervangen.

Het is aan te raden om in geval van twijfel advies in te winnen, zodat je onhygiënische situaties of lekkages – met alle gevolgen van dien – voorkomt. Neem voor vragen, tips of advies vrijblijvend contact met ons op.